Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen novi broj časopisa za starije

Zagreb (IKA)

Novi broj časopisa za starije 50+„Da život imaju“ (siječanj, 2020.) donosi poruku da „primimo starost kao Božji dar“.

Na naslovnici hrabri starije i bolesne: „Vitez se ne smije žaliti na svoje rane, ako mu je kralj ubijen u boju. Katolik se ne smije žaliti na svoje rane, jer Kralj mu je razapet na križu!“. U tom kontekstu je i promišljanje glavnog urednika dr. fra Tomislava Pervana o temi „Što je život?“. U rubrici „Papa govori“ časopis donosi poruku pape Franje da „Moli za zagrljaj starijih i mlađih“ te ističe: „Molitva starijih je nešto lijepo. Možemo zahvaljivati Gospodinu za primljena dobročinstva i popuniti prazninu nezahvalnosti koja ga okružuje. Možemo moliti da se ispune očekivanja novih naraštaja i dati dostojanstvo sjećanju i žrtvama prethodnih naraštaja. Možemo podsjetiti ambiciozne mlade da je život bez ljubavi poput suhe zemlje besplodne. Možemo reći mladima koji se boje da se tjeskobu koju osjećaju pred budućnošću koja je pred njima može pobijediti. Možemo naučiti mlade ljude koji su previše zaljubljeni u sebe da je veća radost u darivanju no u primanju. Djedovi i bake čine stalni ‘zbor’ velikoga duhovnog svetišta, gdje molitva prošnje i pjesma hvale podupiru zajednicu koja radi i bori se na polju života“.

Tu su tekstovi i drugih autora fr. Frane Prcele, Matka Petrovića, Ivana Tolja, rabina Jonathana Sacksa, don Vjekoslava Pavlinovića i drugih…

List “Da život imaju” želi istaknuti duhovne potrebe starijih osoba i na tom planu dati doprinos pišući više o životu i nadi, a manje o bolestima i problemima. Osnovni cilj je da konstruktivna poruka u zgodnoj grafičkoj formi dođe do bolesnika, do zanemarenih osoba, do staračkih domova i starijih u našim obiteljima.

Ključne riječi:
časopis Da život imaju stariji