Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stariji

Blagoslovljeni uskrsni kruščići podijeljeni starijima i bolesnima

Zbog nemogućnosti sudjelovanja svojih župljana u uskrsnom blagoslovu jela, a sa željom da na sam Uskrs bude što više povezan s njima, župnik najveće slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći preč. Ivan Lenić, naručio je stotinjak posebno izrađenih uskrsnih kruščića, koje je blagoslovio na Veliku subotu 11. travnja prijepodne, a potom su ih u ukrasnim vrećicama sa slikom Gospe Brze Pomoći i župne crkve članovi župnog Caritasa i Anđelinih prijateljica, koji djeluju pri samostanu uršulinki, tijekom dana raznosili u domove starijima i bolesnima u župi.

Božićni posjet Domu za stare i nemoćne u Đakovu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić zajedno s bogoslovima Bogoslovnog sjemeništa, njihovim poglavarima, rektorom vlč. Stjepanom Radićem, vicerektorom vlč. Krešimirom Čuturom i nekolicinom svećenika pohodio je u srijedu 19. prosinca Dom za stare i nemoćne u Đakovu u povodu svetkovine Božića.

Adventski domjenak za štićenike Doma za starije osobe Trešnjevka

Na inicijativu Ekumenskog mobilnog palijativnog tima župe Presvetog Trojstva Zagreb – Prečko (EMPT) u prostorijama Doma za starije osobe Trešnjevka, Podružnica Drenovačka 30, u subotu 8. prosinca održan je svečani adventski domjenak za štićenike Doma.

Duhosova radionica u Domu za starije i nemoćne osobe

U sklopu projekta „Korak“, koji je odobrio Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera, u nedjelju 11. studenoga skupina volontera udruge Duhos, zajedno sa studentskim kapelanom vlč. Mariom Žigmanom, u Domu za starije i nemoćne osobe (Drinska 10, Osijek) održala je radionicu pod nazivom „ I ja surfam“. Korisnike doma upoznavalo se s osnovnim pravilima korištenja mobitela te interneta, uvodeći ih na taj način u moderan sustav komunikacije.