Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni posjet Domu za stare i nemoćne u Đakovu

Đakovo (IKA)

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić zajedno s bogoslovima Bogoslovnog sjemeništa, njihovim poglavarima, rektorom vlč. Stjepanom Radićem, vicerektorom vlč. Krešimirom Čuturom i nekolicinom svećenika pohodio je u srijedu 19. prosinca Dom za stare i nemoćne u Đakovu u povodu svetkovine Božića.

Goste je na početku susreta pozdravila ravnateljica Doma Branka Barna te ih upoznala sa situacijom unutar Doma, kao i daljnjim koracima kako bi se u narednoj godini povećao standard života korisnika Doma, ali i onih koji rade s njima. Pozdravljajući sve nazočne, izrazila je također zahvalnost za animiranje euharistijskih slavlja svećenicima i bogoslovima koji su tamo prisutni.

U govoru nadbiskup je podsjetio na pojam starenja iz druge perspektive – period je to mudrosti, kada je moguće s mirom promatrati mlade i svoj dosadašnji život. Naveo je primjere starca Šimuna i starice Ane koji su dočekali dijete Isusa u Jeruzalemskom hramu. Oni su primjer radosti i nade i u poodmakloj dobi. Svima je čestitao Božić i poželio Božji blagoslov u Novoj godini, da se sjedinjeni s Kristom vesele susretu jedni s drugima, a posebno malom Betlehemskom djetetu „koje je za nas rođeno“.

Nakon nagovora nadbiskup je pojedinačno čestitao korisnicima Doma Božić, a bogoslovi su pjevali prigodne božićne pjesme i podijelili simbolične poklone.