Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljeni uskrsni kruščići podijeljeni starijima i bolesnima

Slavonski Brod (IKA)

Zbog nemogućnosti sudjelovanja svojih župljana u uskrsnom blagoslovu jela, a sa željom da na sam Uskrs bude što više povezan s njima, župnik najveće slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći preč. Ivan Lenić, naručio je stotinjak posebno izrađenih uskrsnih kruščića, koje je blagoslovio na Veliku subotu 11. travnja prijepodne, a potom su ih u ukrasnim vrećicama sa slikom Gospe Brze Pomoći i župne crkve članovi župnog Caritasa i Anđelinih prijateljica, koji djeluju pri samostanu uršulinki, tijekom dana raznosili u domove starijima i bolesnima u župi.

Kruščiće je župnik Lenić darivao i svojim župnim suradnicima te ih zamolio da ih odnesu svojim susjedima za koje znaju da su stariji ili bolesni.

Kako se odlučio na tu plemenitu gestu, koja je iznenadila i dirnula njegove župljane, koji ovih dana zbog pandemije koranavirusa ne izlaze iz svojih domova, posvjedočio je: „U ove dane želimo biti u mislima jedni s drugima. Znamo da je nama euharistijsko blagovanje dragocjeno kao i ono obiteljsko koje je o Uskrsu uvijek posebno. Upravo ovim blagoslovljenim kruhom, za koji znamo da je simbol sve one hrane potrebne za naše življenje, želimo biti dionici i posvjedočiti da smo unatoč svemu i unatoč sadašnjoj nekakvoj vrsti odijeljenosti zapravo jedno zajedništvo, i da u ovakvim trenucima kušnje to zajedništvo želimo svjedočiti i učvršćivati“.