Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ivan-lenic

Đakovo: Obredi Velikog petka u prvostolnici Sv. Petra

Brojni vjernici đakovačke župe Svih svetih okupili su se u poslijepodnevnim satima Velikoga petka, 15. travnja u prvostolnici sv. Petra i sudjelovali u obredima Muke Gospodnje. Obrede je predvodio župnik Ivan Lenić, uz suslavlje nadbiskupa u miru Marina Srakića, pomoćnog biskupa Ivana Ćurića te još nekoliko svećenika.

Uršulinke u Slavonskom Brodu proslavile blagdan sv. Anđele Merici

Blagdan sv. Anđele Merici, koja je 1535. godina osnovala Družbu svete Uršule, kojoj pripadaju i uršulinke koje djeluju u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu proslavljen je u srijedu 27. siječnja večernjim misnim slavljem koje je u pastoralnom centru župe predvodio župnik Ivan Lenić.

U Slavonskom Brodu proslavljeno Stadlerovo

Svečanu euharistiju s proslavom Nedjelje Božje riječi i zahvalnog spomena na sl. Božjega Josipa Stadlera, prvoga vrhbosanskog nadbiskupa, o 178. obljetnici njegova rođenja i krštenja, predvodio je u nedjelju 24. siječnja u Stadlerovoj rodnoj i krsnoj župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu domaći župnik Ivan Lenić.

Misa za Domovinu u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Misa za Domovinu u prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske slavljena je u subotu 30. svibnja u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Uz domaćeg župnog vikara Ninu Pericu, brodskog župnika Josipa Matanovića i brodskog grkokatoličkog župnika Aleksandra Hmilja slavlje je predvodio domaći župnik i dekan Ivan Lenić. Posluživao je trajni đakon Vrhbosanske nadbiskupije Robert Čabraja

Blagoslovljeni uskrsni kruščići podijeljeni starijima i bolesnima

Zbog nemogućnosti sudjelovanja svojih župljana u uskrsnom blagoslovu jela, a sa željom da na sam Uskrs bude što više povezan s njima, župnik najveće slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći preč. Ivan Lenić, naručio je stotinjak posebno izrađenih uskrsnih kruščića, koje je blagoslovio na Veliku subotu 11. travnja prijepodne, a potom su ih u ukrasnim vrećicama sa slikom Gospe Brze Pomoći i župne crkve članovi župnog Caritasa i Anđelinih prijateljica, koji djeluju pri samostanu uršulinki, tijekom dana raznosili u domove starijima i bolesnima u župi.

Zaključena Velika devetnica Gospi Brze Pomoći

Velika devetnica Gospi Brze Pomoći, u kojoj su svećenici na službi u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, redovnice te vjernici informirani putem župnog listića i medija, molili i postili za sve oboljele od koronavirusa, za zdravstvene djelatnike i odgovorne, kao i za poštedu grada, kraja i domovine od širenja koronavirusa, a koja je započela u ponedjeljak, 30 ožujka, završena je u utorak 7. travnja na uočnicu Gospina redovitog „osmoga“ hodočasničkog dana.

1 2