Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Caccia u Ujedinjenim narodima o starijim osobama

New York (IKA)

Prepoznati "vrijedan doprinos" koji starije osobe mogu dati obiteljima i društvu u cjelini, potičući ih tako na "bliskost s mladim generacijama". To je ono što je istaknuo nadbiskup Gabriele Caccia, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, u govoru u ponedjeljak 20. svibnja na 14. sjednici Radne skupine za starije osobe, izvještava se u listu "L`Osservatore Romano" od 21. svibnja.

Također, nadbiskup je izjavio da se “sudjelovanje u javnom životu ne može ograničiti samo na politička i građanska prava, već se ono mora protegnuti i na stvaranje zajedničkih veza pripadnosti. Izolacija, nedostatak potpore, kultura jednokratne upotrebe, da citiram Papine riječi, mogu potaknuti starije ljude čak i na očajničku odluku da žele ubrzati kraj svog života”.

“Kada društvo nudi samoubojstvo umjesto suosjećajne pratnje, zanemaruje se jednako dostojanstvo svih ljudi u svakoj fazi ljudskog života, sve do prirodne smrti. Stoga Sveta Stolica potiče na nastojanje da se svatko uvijek osjeća praćenim i zbrinutim, s ciljem stvaranja istinski uključivog društva”, istaknuo je nadbiskup Caccia.


© L’Osservatore Romano. Za pristup cjelovitom sadržaju, više informacija možete saznati ovdje.