Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj „Biblije danas“ o ratu i miru u Bibliji

Zagreb (IKA)

U novome broju „Biblije danas“ objavljeni su članci izloženi na simpoziju bibličara „Rat i mir u Bibliji“ održanom u Rijeci 9. i 10. prosinca 2022. u organizaciji Biblijskog instituta Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i suorganizaciji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu te Institutom crkvene povijesti Ukrajinskog katoličkog sveučilišta u Lavovu.

Sliku Boga ratnika u psalmima tumači dr. sc. Božidar Mrakovčić, a dr. sc. Bruna Velčić opisuje strašno iskustvo izgnanosti iz vlastite domovine. O miru piše dr. sc Anđela Maly, a slike rata u knjizi Otkrivenja tumači dr. sc. Darko Tomašević.

Biblija danas je časopis za biblijski pastoral i biblijski apostolat koji objavljuje Hrvatsko katoličko biblijsko djelo u suradnji s Biblijskim institutom Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Bibliju danas uređuje dr. sc. Đurica Pardon, a tiska je i distribuira Kršćanska sadašnjost. Svrha je časopisa pomoći vjernicima, a napose članovima biblijskih zajednica u župama te im pružiti kvalitetan materijal za produbljenje shvaćanja poruke biblijskih tekstova.

Ključne riječi:
biblija danas