Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj časopisa „Caritas“

Zagreb (IKA)

Iz tiska je nedavno izašao novi broj časopisa „Caritas“ koji kroz mnoštvo novinarskih priloga opisuje i fotografijama predočuje rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u njegovim kućama, projektima, uslugama i službama.

Časopis zagrebačkog Caritasa na 24 stranice u boji, s mnoštvom fotografija, pomaže čitateljima pronaći put prema bližnjem u potrebi izvješćujući o događajima, inicijativama, projektima, suradnji, izobrazbi, druženjima, volonterstvu i župnim Caritasima.

Uvodnik je napisala ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar, a u rubrici »Izdvojeno« predstavljena je inicijativa zagrebačkog Caritasa za pomoć jednoroditeljskim obiteljima, pokrenuta u povodu 3. svjetskog dana siromaha. Prihvatilište za beskućnike predstavlja rezultate trogodišnjeg programa »Uključi se i ti«, a Kuća za žrtve obiteljskog nasilja opisuje projekt »ONA – Osnaži se, napreduj i angažiraj«.

O pomoći koju Grad Zagreb pruža Caritasu u organizaciji ljetovanja za korisnike prilog se nalazi na 5. stranici.

Časopis izvješćuje o suradnji Kuće sv. Franje u Vugrovcu s Udrugom »LaKI« i međunarodnim kampusom američkog sveučilišta RIT.

U časopisu se nalaze i prilozi o korporativnom volontiranju tvrtke HEP Opskrba te Nielsen Hrvatska, kao i prilog o inovativnoj akciji za pomoć djevojkama iz Caritasovih kuća pod nazivom »Girls for girls«.

Kuća za mlade »Da život imaju!« donosi osvrt o radu kroz proteklu godinu a tu je i izvješće o završetku projekta »Caritas – ne riječima, već djelima!« vrijednog 5.079.893,22 kuna.

U časopisu se može više doznati o novom partnerstvu zagrebačkog Caritasa u projektu Grada Zagreba za zapošljavanje žena iz marginaliziranih skupina te o humanitarnoj pomoći Gradu Vukovaru.

Kao poseban prilog na četiri stranice prikazana je proslava 25. obljetnice rada Kuće bl. Alojzija Stepinca te život i rad u Kući.

Vrijedan čitanja je i prilog s obilježavanja 10 godina suradnje zagrebačkog Caritasa i trgovačkog lanca Lidl Hrvatska.

Posljednjih pet stranica posvećeno je volonterima u nadbiskupijskom i župnim Caritasima te volonterima koji u zagrebački Caritas dolaze iz inozemstva.

Časopis »Caritas« šalje se na adrese darovatelja i suradnika zagrebačkog Caritasa u zemlji i inozemstvu, a može se naći u zagrebačkoj katedrali, te u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Vlaškoj 36 u Zagrebu.

Časopis se dijeli besplatno, a otisnut je u nakladi od 7000 primjeraka.

Ključne riječi:
Caritas časopis