Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj časopisa „Lađa“

Zagreb (IKA)

O trpljenju i vjeri promišlja se u novome broju časopisa za promicanja religioznog odgoja i vrjednota kršćanske kulture „Lađa“.

Trpljenje, bol i patnja nezaobilazne su na životom putu svakog čovjeka, a vjeroučitelji, katehete, svećenici i svi koji su s vjerom dublje povezani neminovno o njima moraju svjedočiti u svjetlu smisla i dosizanja punine života.

U novome broju Lađe doc. dr. sc. Iva Mršić Felbar u članku pod nazivom Patnja i vjera dala je temi teološki okvir i perspektivu, dok su mnogi vjeroučitelji u rubrici Metodičke upute/preporuke svoje metode rada s tom temom podijelili s kolegama. O glazboterapiji na nastavi vjeronauka, o načinu približavanja teme bolesti djeci predškolskog uzrasta, mogućnostima kreativnog rada u povodu svetkovine Uskrsa, o Bogu koji želi da nam život svima bude lijep, o patnji kroz primjere sakralne umjetnosti, priručniku za sreću i mnogim drugim temama pisali su Snježana Catela, Janja Škraba Stanešić, Kristina Raič, Anica Čehulić, Marica Balog, Katarina Pučar, Štefica Pokorny, Jadranka Stanušić, Ines Kresoja, Nataša Čurić, Katarina Paić, Ivanka Pejić, Antonio Stanešić, Danijel Markešić, Sani Gilja, Ivan Bulaja, Plamenko Nosić i ostali suradnici iz već poznatih stalnih rubrika.

Časopis objavljuje Ured za vjerounauk u školi Zagrebačke nadbiskupije u nakladi Glasa Koncila.

Ključne riječi:
Bol Lađa trpljenje