Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj časopisa „Marija”

Split (IKA)

Na naslovnici svibanjskoga broja časopisa „Marija” je slika Gospe od Karavaja, a na ovitku i slika njezina svetišta u Tisnomu s kratkom poviješću u povodu 300. obljetnice svetišta.

Uvodnik naslovljen „Siguran oslonac” potpisuje urednik fra Petar Lubina, a u njemu se osvrće na trenutačno stanje uslijed širenja zaraze koronavirusa. Na to se nadovezuje članak Stanka Jerčića „Čuđenje i čudovišta” u kojem se pita jesu li stari i bolesni također – ljudi.

Tu su i Papine zaključne riječi iz poslijesinodske pobudnice „Ljubljena Amazonija”. Za ovaj mjesec Ivan Bodrožić nudi razmatranje „Majka nad majkama”, a Miljenko Sušac o Euharistiji kao „Čudesnom iznašašću ljubavi”. Mate Ardinić predstavlja skladateljicu Sofiju Gabaidulin, Dinko Aračić Ulricha Zwingla kao protestantskog mariologa, a Ante Branko Periša sliku „Coronata” nizozemskog slikara Gerrita von Harlema.

Danijela De Micheli Vitturi piše za obitelj, a Silvana Dragun o potrebi pouzdanja u Mariju. O čašćenju Gospe kao Majke Divne među Kćerima Božje ljubavi govori s. Tea Barnjak, Nikola Kuzmičić o znaku Kamenitih vrata, Lorna Nenadić o Marijinoj bezvremenskoj ljepoti, Kristian Stipanović o zaručnicima Duha, a Danica Bartulović o Gospi i koronavirusu. Tu su i kratka razmatranja uz otajstva krunice, savjeti majkama, misli o Gospi sv. Leopolda Mandića i vijesti iz domovine i svijeta.