Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Glasnika Gospićko-senjske biskupije

Zagreb (IKA)

Iz tiska je izašao novi, ukupno 89. broj Glasnika Gospićko-senjske biskupije.

Glasnik na početku donosi božićnu poruku gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, dok se u prvoj rubrici o Svetoj Stolici donosi poruka pape Franje povodom 56. svjetskog dana mira.

U rubrici „Hrvatska biskupska konferencija“ donosi se izvještaj sa susreta stalnog vijeća HBK s predsjednikom Vlade RH. U rubrici o Metropoliji izvještava se o preuzimanju službe riječkog nadbiskupa i metropolita Mate Uzinića, kao i proslavi zaštitnika Porečke i pulske biskupije i grada Poreča, sv. Maura.

Zatim slijedi rubrika „Naša biskupija“ u kojoj se donose odluke iz Ordinarijata te popis članova novog biskupijskog pastoralnog vijeća. Podrubrika „Iz života biskupije“ donosi najvažnija događanja u proteklom razdoblju u životu biskupije i pastoralnim aktivnostima biskupa Križića od početka listopada pa do Božića.

Slijedi rubrika „Kronika biskupovih susreta“ od 16. listopada do 25. prosinca 2022. godine. Glasnik se zaključuje rubrikom „Prilozi“ u kojem se donosi homilija biskupa Križića izrečena na memorijalnom groblju u Vukovaru na Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danu sjećaja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Fotografije na zadnjoj stranici nastale su na Božić u Senju i polnoćku u gospićkoj katedrali.