Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj godišnjaka gospićke Župe Navještenja Blažene Djevice Marije

Gospić (IKA)

U božićnom vremenu iz tiska je izišao novi broj godišnjaka Župe Navještenja Blažene Djevice Marije iz Gospića „Navještenje“.

Riječ je o 95. broju lista koji izlazi 19 godina i koji je do 2011. i 84. broja izlazio kao mjesečnik, nakon čega prelazi u formu godišnjaka u obliku ukoričene knjige. Novi godišnjak ima 117 stranica. Odgovorni je urednik gospićki župnik o. Anto Knežević, list je uredila Lucija Starčević, lektorirala s. Robertina Medven uz koje je još u uređivačkom vijeću o. Marko Maglić. Novi broj godišnjaka je tiskao FMI d.o.o. iz Gospića, na naslovnici dominira slika Terezije Avilske postavljene kod oltara u gospićkoj katedrali, a na zadnjoj krizmanici u katedrali.

„Navještenje“ na početku donosi poruku urednika o. Ante Kneževića, novoimenovanog župnika o dolasku braće karmelićana u Gospić i susjedne župe na poziv gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića. Slijedi zatim božićna poruka biskupa Križića, kao i sva pastoralna događanja u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije od polnoćke 2021., preko sjednica sinode Gospićko-senjske biskupije, proslave Blagovijesti u Gospiću, aktivnosti tijekom Velikog tjedna, proslave zaštitnice grada Gospića sv. Marije Magdalene, dobrodošlice novom župniku i ispraćaj sa starim pa do početka adventa i paljenja prve adventske svijeće.

„Navještenje“ donosi popis ovogodišnjih prvopričesnika te članove novih saziva župnog i biskupijskog pastoralnog vijeća. „Navještenje“ je zaključeno likovnim radovima učenika, kao i fotografijama s otvorenja samostana Presvetog Srca Isusova klauzurnih sestara karmelićanki u Gospiću.