Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Katoličkog tjednika

Sarajevo (IKA)

Središnja tema novoga 31. broja Katoličkog tjednika je Treći obiteljski dan na Kupresu.

Treći obiteljski dan u BiH proslavljen je u nedjelju, 26. srpnja u Župi Svete Obitelji, kada je u velebnoj kupreškoj crkvi svečano misno slavlje predvodio predsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Obiteljskim danom, kojega zajedno organiziraju Vijeće za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Župa Svete Obitelji na Kupresu, želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji, očuvati kršćanski identitet te pozicionirati Kupres kao ključno svetište Svete Obitelji u srednjoj Europi.

U tom povodu, o obitelji današnjice uredništvo Katoličkog tjednika razgovaralo je s  Violetom Milanović iz Kiseljaka koja je u braku sa suprugom Goranomveć 22 godine i kaže kako je najljepše što je stekla u braku njihove troje djece.

Don Dražen Kustura je za rubriku „Crkveno učiteljstvo“ napisao tekst pod naslovom Papin primat i nezabludivost – 150 godina od definiranja dogmi.

Milka i Stipo Marinčić sa svojom obitelji, dok svi još spavaju, trude se ispeći kruh za svoje vjerne kupce, ali i one koji nemaju novca. Njihov obiteljski posao – pekarnica funkcionira lijepo i od nje žive od 2006. Više o njima u rubrici „Ljudi, život, običaji“.

U prigodi osnivanja nove misije u Ugandi, javlja se s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, koja je misionarka već 22 godine…

O Aji Sofiji i padu Bizanta u rubrici Faktografija piše Brane Vrbić.

U rubrici „Tjedni društveno-politički inventar“ Josip Vričko donosi pregled događaja pod naslovom Imamo državni zatvor. Kolumnist donosi i razmišljanje na temu Aja Sofije koja je ponovno postala džamijom.

U ovotjednoj reportaži predstavljena je u Ljubija u Općini Prijedor.

Vjernička zajednica u Radunicama svečano je 26. srpnja proslavila nebesku zaštitnicu sv. Anu te 150. obljetnicu od osnivanja župe. Tom prigodom euharistiju je predvodio vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić.

Banjolučki biskup Franjo Komarica predvodio je 25. srpnja misu za 67 hrvatskih civila koje su pripadnici srpskih snaga pobili na početku rata 1992. u mjestu Briševu, u općini Prijedor.

Sedmu godinu u nizu učenici osnovnih i srednjih škola iz BiH svoj ljetni raspust pamte po offline avanturi koju djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. organiziraju u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje. Tako je ovogodišnji Offline kamp upriličen od 15. do 19. srpnja u prostorijama Centra.

Katolički tjednik donosi i ostale redovite rubrike, a vijest se mogu čitati i na njihovom portalu nedjelja.ba.

Ključne riječi:
katolički tjednik