Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Katoličkog tjednika posvećen braku

Sarajevo (IKA)

Katolički tjednik u 7. broju donosi niz zanimljivih i edukativnih tekstova o braku.

Sugovornik Josipe Prskalo o toj temi je koordinator Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Ante Vrhovac koji smatra kako je za kršćanski brak potreban Treći. A to je Kristova živa prisutnost.

O biblijskim bračnim drugovima i njihovim životnim izazovima piše „Tragom biblijskih tekstova“ Željko Ivković.

U uvodniku pod naslovom „Posvojeni“, glavni urednik Josip Vajdner komentira presudu Ustavnog suda Hrvatske po kojoj su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u „javnoj usluzi udomljavanja“.

U Razmišljanjima, u tekstu pod naslovom „Koliko je opasna udbaška redaktura“ Josip Vričko piše o mogućem sudskom sporu do kojega bi moglo doći nakon što se izdavač odlučio tiskati knjigu Dnevnički zapisi Alojzija Stepinca 1934. -1945. Iz Arhiva UDBA-e, usprkos upozorenja Zagrebačke nadbiskupije.

Tjednik donosi i tekst u povodu 75. obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca pod naslovom „I danas šokira šutnja pojedinih krugova“.

Katolički tjednik donosi i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na portalu nedjelja.ba, facebook stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Ključne riječi:
katolički tjednik