Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Maka

Zagreb (IKA)

Marijo, vodi nas k Isusu! - poticajan je molitveni zaziv s naslovnice najnovijega Maloga koncila - Maka za listopad. Uz njega je prizor bistričkih hodočasnika svih generacija koji hode k Mariji, Kraljici krunice, Kraljici mira.

Bogatim sadržajem mjesečnik “vodi” u listopad, k Mariji zove, baš kao misionari iz njegove redovite rubrike “Pisma iz misija” u kojoj se, između ostalog, čitateljima približava smisao i važnost Misijske nedjelje a koja se ove godine diljem svijeta i u našim hrvatski župama slavi 20. listopada. Za pomoć nebeske majke i njezina sina Isusa zamolit će i zemljoradnici, voćari, stočari, pekari… svi koji proizvode hranu, da – uz listopadski Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva – i tako izraze svoje povjerenje u Božju potporu i blizinu, o čemu se također, u različitim prilozima i zadatcima, može čitati u novomu Maku.

Uz Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva nalazi se prigodni glazbeno-scenski igrokaz “Bože, hvala ti za sve!” I “Prvopričesnička škrinjica” slično ruho skriva, u njoj se sve o zahvalnosti i misijama malenima otkriva. Za najmlađe u “Vjerinu vrtiću” može se – uz “pratnju” Anđela Čuvara – bojiti, premetati, popunjavati i slagati. S posljednjih korica na promišljanje zove osmosmjerka “Himna kruhu” i igra “Neobična berba”, koja završava s posljednjim (p)obranim plodom. U (n)ovoj rubrici “Hrvatski izumi” piše se o pisalu – kemijskoj olovci (penkali).

Da svatko može i zna nešto lijepo i sam izraditi potiče istoimena rubrika “Znam sam” u kojoj je jedan vrijedni makovac izradio “strip” o Apostolskom vjerovanju. Na izradu – crtanje, rezanje, slaganje i molitvu “zove” papirnati anđeo, uz kojega se može osvojiti Makova vrijedna nagrada. Kako se postaje “lutkar”, odnosno izrađivačica lutaka, doznaje se iz zanimljiva intervjua u rubrici u kojoj Mak predstavlja različita zanimanja.

Da se s Isusom također može biti “online”, potvrđuju riječi pape Franje objavljene u novom Maku, a u “Očenašu izbliza” približava se prvi zaziv te najljepše molitve u kojoj Boga možemo zvati našim tatom, ocem. Koliko smo (ne)spretni u pokazivanju svojih osjećaja saznati se može iz najnovijega Psihotesta; nasmijati uz nove šale, odmoriti uz “friške” mozgalice i križaljke, “svjetski” se zabaviti uz “Proletuše”… Na „put” ove jeseni, uz Boga i Mariju sve vas poziva listopadski “Mak”.

Ključne riječi:
Listopad 2019. Novi broj Maka