Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj „Naših ognjišta“

Tomislavgrad (IKA)

Prvi dvobroj Hrvatskoga katoličkog mjesečnika „Naša ognjišta“ u 2019. godini kao temu broja stavlja blaženoga Alojzija Stepinca u naslovu „Blaženik! A kada svetac?“

Tomislav Pervan teološki promišlja o „Isusu – prognaniku, putniku i gostu na zemlji“. Luka Tomašević nastavlja razmišljanje o „Smrti u suvremenoj kulturi“ s naglaskom na dostojanstvo smrti i umiranja. Berislav Jurič ističe osobni stav gledajući „Njihovo i naše nebo“. Povodom dvadeset godina od proglašenja blaženim Jure Krišto svojim perom ispisao je retke „Blaženi Alojzije Stepinac – Izgrađivanje sveca“.

Na stranicama „Naših ognjišta“ pretiskan je razgovor koji je vodio Darko Pavičić s mons. Henrykom Hoserom, apostolskim vizitatorom za župu Međugorje početkom godine u Večernjem listu. Na obiteljskoj stranici Irma Kovčo Vukadin posvetila se „Odgoju i obrazovanju digitalnih domorodaca“.

Branka Perković napisala je tekst „Vjera duši čovjekovoj nek spoznajne dopuni“. Knjigu Romana Guardinija „Sveti znakovi“ predstavio je Goran Azinović. Ivan Kaleb bio je u župi Guča Gora gdje je vidio „Čvrstu i čistu vjeru oblikovanu franjevačkom karizmom i duhovnosti“. Iko Skoko piše o „Dekretu o misijskoj djelatnosti Crkve ‘Ad gentes’“. Informativni centar MIR Međugorje pripremio je kronološki pregled događaja u Međugorju. Agneza Szabo u duhovnoj baštini samostana Bosne i Hercegovine istražuje ulogu „Isusovaca u Bosni i Hercegovini“.

Ključne riječi:
naša ognjišta Stepinac