Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stepinac

Na Stepinčevu križnom putu hrvatske braniteljice i branitelji

U rodnoj župi bl. Alojzija Stepinca, na misi u crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću i na Stepinčevu Križnom putu u petak 18. ožujka sudjelovalo je više stotina hrvatskih branitelja, rodbine ubijenih i stradalih u Domovinskom ratu, te župljana i štovatelja Blaženika iz drugih krajeva.

VIDEO Hodajmo za život!

"Hod za za život, obitelj i Hrvatsku" održat će se u subotu 25. svibnja u Zagrebu, Zadru i Splitu pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!". Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je na spomendan bl. Alojzija Stepinca 10. veljače ove godine uputio važnu poruku vezanu uz očuvanje života.

Nadbiskup Puljić o Papinim izjavama o bl. Stepincu

U razgovoru s novinarima u zrakoplovu na povratku iz Sjeverne Makedonije u utorak 7. svibnja, papa Franjo je na pitanje dopisnika Večernjeg lista Silvija Tomaševića o proglašenju Alojzija Stepinca svetim kazao kako ga zanima istina. Papine riječi za Hrvatsku katoličku mrežu komentirao je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

AUDIO Papa Franjo o Stepincu: "Zanima nas istina"

Na povratku s trodnevnog posjeta Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji 7. svibnja, papa Franjo u zrakoplovu je razgovarao s novinarima te na pitanje dopisnika Večernjeg lista Silvija Tomaševića o proglašenju Alojzija Stepinca svetim kazao kako ga zanima istina.

1 2 3 4