Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Providnosti

Lički Osik (IKA)

Uoči blagdana sv. Mateja, zaštitnika župe Široka Kula iz tiska je izišao 32. broj periodnog glasila župa Lički Osik i Široka Kula koji izlazi posljednjih 11 godina za Božić, Uskrs i blagdan sv. Mateja.

Odgovorni je urednik vlč. Luka Blažević, glavni urednik Tomislav Klarić a uređivačko vijeće još čine Ivana Đapić, Milica Jerković, Jure Robert Nikšić, Đani Findrik, Tihomir Stračević i Tomislav Ratković. Lektor je prof. Katica Marković a list tiska Alfa-comerce iz Zagreba.

Na naslovnici nove Providnosti dominira proslava Matejeva u Širokoj Kuli a na posljednjoj stranici sv. Josip. U uvodniku Providnosti župnik Luka Blažević govori o početku „Godine sv. Josipa“ jer se ove godine navršilo točno 150 godina otkako je papa Pio IX., proglasio sv. Josipa zaštitnikom cijele Crkve. Bilo je to proglašeno 1870., dekretom „Quemadmodum Deus“. Tu je i poruka biskupa Križića povodom nove vjeronaučne i školske godine.

Providnost zatim donosi najvažnije događaje u životu biskupije, ređenje trojice svećenika u Gospiću, ustoličenje novih kanonika u Senju, blagoslov kamena temeljca samostana karmelićanki od strane nuncija Lingue, proslava Velike Gospe na Krasnu i proslava Dana hrvatskih mučenika na Udbini. Tu su i vijesti iz župa Lički Osik i Široka Kula, te prilog o proslavi 30 godina svećeništva župnika Luke Blaževića. Providnost se zaključuje posvetnom molitvom sv. Josipu.