Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Providnosti

Gospić (IKA)

Uoči blagdana sv. Mateja iz tiska je izišao 29. broj periodnog glasila župa Lički Osik i Široka Kula koji izlazi posljednjih 10 godina, tri puta godišnje za Božić, Uskrs i blagdan sv. Mateja.

Odgovorni urednik je vlč. Luka Blažević, glavni urednik Tomislav Klarić, a uređivačko vijeće još čine Ivan Nekić, Ivana Đapić, Milica Jerković, Draženko Tomić, Jure Robert Nikšić, Đani Findrik i Tihomir Starčević. Lektor je prof. Katica Marković. Na naslovnici dominira lik sv. Mateja uz manje slike obje župne crkve, Sv. Josipa u Ličkom Osiku i Sv. Mateja u Širokoj Kuli, dok je na zadnjoj stranici sv. Ivan Pavao II.

U uvodniku Tihomir Starčević piše o potrebi stalnog bdjenja nad domovinom pri čemu je najsvetiji lik blaženog Alojzija Stepinca: Glasilo donosi i poruku za Katehetsku nedjelju gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića. Providnost piše o biskupijskom hodočašću u Zagreb i Krašić i proslavi 20. obljetnice biskupstva i 80 godina života biskupa Mile Bogovića. Glasilo donosi i izvješće o biskupijskom susretu ministranata, svećeničkom ređenju Josipa Tomljanovića i o Katehetskom danu biskupije. Slijedi prikaz više događaja iz župa kao i fotografije prvopričesnika i krizmanika. Bilježi se i proslava 25 godina svećeništva župnika Luke Blaževića. Objavljeno je i svjedočanstvo glazbenika Marina Ivanovića Stoke o pomoći Duha Svetoga u rješavanju problema ovisnosti. Providnost na koncu donosi više najava u župi do kraja godine.

Ključne riječi:
Novi broj Providnosti