Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj revije „Svjetlo riječi“

Sarajevo (IKA)

„Svi sveti. Čovjek i vječnost” središnja je tema novog izdanja revije „Svjetlo riječi“ za studeni.

O temi broja pisao je fra Vjeko Eduard Tomić podijelivši svoja razmišljanja o pojmu vječnosti i putu prema njoj, kao i o borbi protiv gubitka kršćanskog shvaćanja čovjeka i čovječnosti, a o čovjeku i pojmu vremena pisao je i sam urednik revije fra Vili Radman.

„Ima li na groblju smrti?” pita se Boris Beck, a Hrvoje Kalem je ovoga puta pisao o mudrosti življenja i umiranja.

Za one koje zanimaju mjesta koja u svijetu vrijedi posjetiti, tu je tekst fra Danijela Nikolića koji vodi stopama sv. Franje Asiškog pišući o svetištu i samostanu Fonte Colombo, dok je fra Damir Pavić predstavio neobično svetište Majke Milosrđa smješteno u gradskoj jezgri Vilniusa.

Prof. dr. Snježana Šušnjara pripremila je tekst o mladima i zamkama modernoga života u koje često zapadaju, a objavljen je i aktualni razgovor s doc. dr. Mirnom Marković koja je podijelila svoje mišljenje o društvenim mrežama i čovjekovom identitetu.

Revija također nudi raznovrsni sadržaj o povijesti, književnosti i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine te donosi zanimljivosti iz BiH i svijeta. A nakon čitanja, predahnuti se može uz križaljku, isprobavajući slane i slatke recepte sestre Anđelke ili izrađujući lampione s najmlađima, po preporuci Marije Tomić.

Ključne riječi:
novi broj Svjetlo riječi