Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi Katolički tjednik

Sarajevo (IKA)

Novi broj Katoličkog tjednika (44/2020) posvećen je svetkovini Svih svetih i Dušnom danu kada se vjernici na poseban način prisjećaju pokojnih, ali i razmišljaju o smrti.

U uvodniku pod naslovom Promjena oblika, glavni urednik Josip Vajdner piše, uz ino, kako je najvažnija ona slika koju će čovjek prešavši prag smrti, donijeti pred Boga.

Sugovornik Tjednika u ovome broju je pročelnik Katedre dogmatskog bogoslovlja na splitskom KBF-u doc. dr. sc. don Emanuel Petrov s kojim je o smrti i njezinu posebnom mjestu u čovjekovoj svijesti razgovarala Tina Matić Ilić.

O ovogodišnjem, 19. molitvenom danu za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i 17. hodočašću katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga na Bobovcu piše Željko Ivković.

Reporterska ekipa KT bila je na Groblju mira  na Bilama iznad Mostara, počivalištu žrtava Drugog svjetskog rata i poraća gdje, piše Josipa Prskalo, mrtvi mirom oživljuju žive.

U stalnoj rubrici Razmišljanja pod naslovom Katolici, zrcalo preda se!Josip Vričko piše o korupciji i (ne)vjeri.

Odjecima prošlostiIvo Tomašević vraća se u veljaču 1994.. kada se vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić, u dramatičnim okolnostima, uspio probiti do Banje Luka i održati Sabor Vrhbosanske metropolije.

Katolički tjednik donosi i standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Ključne riječi:
katolički tjednik