Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi urednik „Žive zajednice“

Frankfurt (IKA)

Glasilo hrvatskih katoličkih zajednica u Njemačkoj – Živa zajednica, koje izlazi od 1978. godine, od 1. rujna 2023. ima novog glavnog urednika Ivana Gavranovića koji je na tome mjestu zamijenio dosadašnjeg dugogodišnjeg urednika dr. Adolfa Polegubića.

Ivan Gavranović je rođen 18. lipnja 1990. u Bugojnu (BiH). Uslijed ratnih okolnosti, s obitelji seli u grad Pag gdje završava osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje je završio u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. u Zadru, a potom upisuje teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je diplomirao 2017. godine. Od 2018. je radio kao pastoralni suradnik u Hrvatskoj katoličkoj misiji Freiburg odakle je 1. rujna došao na mjesto glavnog urednika Žive zajednice.

Živa zajednica je Glasilo hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj koji izdaje Hrvatski dušobrižnički ured u Frankfurtu na Majni. Glasilo kontinuirano izlazi već 45 godina i izvještava na hrvatskom i njemačkom jeziku o životu u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj te donosi zanimljive tekstove o vjeri, kulturi, nacionalnoj povijesti i hrvatskom jeziku. Osim tiskanog izdanja, Živa zajednica ima i svoju web stranicu www.zivazajednica.de koja je pokrenuta u siječnju 2018.