Budi dio naše mreže
Izbornik

Novo marijansko svetište u Indiji

Sugadabadi (IKA)

Vjernici u Indiji slave otvaranje novog svetišta posvećen Gospi Fatimskoj u nadbiskupiji Cuttack-Bhubaneswar, mjestu gdje su mnogi pronašli utočište za vrijeme porasta nasilja nad kršćanima u 2008., piše Vatican News.

Više od 5000 kršćana u indijskoj državi Odisha proslavilo je blagdan Gospe Fatimske otvaranjem novog svetišta. Pretežno katoličko selo Sugadabadi proslavilo je otvaranje svetišta uz plesove, pjesme, himne i molitve.

Generalni vikar nadbiskupije Cuttack-Bhubaneswar Pradosh Chandran Nayak blagoslovio je mjesto, rekavši da „slavlje svetkovine Gospe Fatimske u ovom novom svetištu otkriva našu vjeru u Boga i snažan Marijin zagovor”. Smješten u mjestu gdje su mnogi pronašli utočište za vrijeme pojačanog nasilja nad kršćanima, generalni vikar je rekao da je svetište „izvor velike radosti” za lokalnu zajednicu.

Stanovnici ističu da su u vremenu vrhunca nasilja bili sigurni jer ih je Djevica Marija štitila od fundamentalista i progonitelja. Mještanin Bijay Mallick rekao je da je Djevica Marija „jača od prijetnji hinduističkih fundamentalista”.

Moleći ovdje nalazimo mir duše, svjetlo, utjehu i put naprijed. Bog je jedan, ali njegovi putovi su mnogi. Trebamo jedni druge, unatoč našim vjerskim razlikama”, rekla je Jharana Pradhan, volonterka koja je pomogla u izgradnji svetišta, piše Vatican News.