Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij Pezzuto podijelio zimsku opremu migrantima u kampu Ušivak

Sarajevo (IKA/KTA)

Novčanim sredstvima pape Franje zahvaljujući kojima je otvorena Služba za socijalne animacije za migrante koji borave u kampu Ušivak u Hadžićima, u ponedjeljak 9. studenoga apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto, djeci i obiteljima koji borave u kampu donirao je zimsku opremu, izvijestio je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu.

To je jedna od aktivnosti Socijalnog kutka, kojeg zahvaljujući sredstvima pape Franje za migrante u Bosni i Hercegovini realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Caritasom BiH i IPSIA-om BiH.

Nuncij Pezzuto je 5. listopada zajedno s ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem otvorio Službu socijalne animacije za migrante koji borave u kampu Ušivak u Hadžićima, u kojem trenutačno boravi 920 migranata.

Otvoreni Socijalni kutak osim mjesta u kojem se migrantima služi čaj, mjesto je koje okuplja djecu i mlade koji sudjeluju u raznim edukativnim, kreativnim, sportskim i zabavnim radionicama, a uručena zimska oprema (kapa, šal, rukavice) za svih 920 migranata koji borave u kampu Ušivak također će pomoći da spremniji dočekaju hladne dane koji dolaze.

„Socijalni kutak također je mjesto gdje predrasudama nema mjesta, gdje u zajedništvu, igri i zabavi na trenutak prestajemo misliti o životnim izazovima i razlozima migracije“, poručili su voditelji ove aktivnosti te zahvalili i Internacionalnoj organizaciji za migracije u BiH (IOM) za pomoć prilikom donacije zimske opreme, prenosi mrežna stranica Centra za mlade.