Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolski-nuncij-luigi-pezzuto

Nadbiskup Pezzuto u Međugorju proslavio zlatnu misu

Nakon što je 50 godina misništva proslavio u rujnu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu dosadašnji apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto proslavio je zlatni jubilej i u nedjelju 10. listopada u Međugorju, objavljeno je na mrežnoj stranici Radija Mir Međugorje.

Zaključen 32. Mladifest u Međugorju

Petoga dana 32. međunarodnoga molitvenog susreta mladih u Međugorju, 5. kolovoza, središnje večernje misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, objavio je mrežni portal Radiopostaje Mir Međugorje.

Papin dar migrantima u kampu Lipa

Svečano polaganje kamena temeljca za dvije dvorane u novom trajnom kampu Lipa pokraj Bihaća održano je u četvrtak 1. srpnja u nazočnosti apostolskoga nuncija u BiH Luigija Pezzuta.

Nuncij Pezzuto podijelio zimsku opremu migrantima u kampu Ušivak

Novčanim sredstvima pape Franje zahvaljujući kojima je otvorena Služba za socijalne animacije za migrante koji borave u kampu Ušivak u Hadžićima, u ponedjeljak 9. studenoga apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto, djeci i obiteljima koji borave u kampu donirao je zimsku opremu, izvijestio je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu.

U kampu Ušivak darom pape Franje otvorena Socijalna služba za migrante

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić, u ponedjeljak 5. listopada svečano su otvorili Službu socijalne animacije za migrante koji borave u kampu Ušivak u Hadžićima pokraj Sarajeva, za koju je novac donirao papa Franjo, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Otvoren 31. Mladifest u Međugorju, papa Franjo uputio poruku mladima

Mladifest, 31. međunarodni susret mladih u Međugorju, započeo je u subotu 1. kolovoza. Na početku su framaši izišli sa zastavama 110 zemalja čiji su predstavnici ranijih godina dolazili u Međugorje, a ove godine zbog pandemije koronavirusa to nije bilo moguće. Papa Franjo mladima je u Međugorju uputio svoju poruku, a nju je u Međugorje donio apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto i predao je mladima iz Župe Međugorje koji su je pročitali mladima cijeloga svijeta.

1 2