Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježen Dan očeva u župi Krista Kralja u Domaslovcu

Domaslovec (IKA)

Dan očeva obilježen je 19. ožujka u župi Krista Kralja u Domaslovcu uz prigodni program kojeg su pripremili župnik Ante Bojanić i mladi župe.

U propovijedi vlč. Bojanić približio je djeci i ostalim vjernicima o problemu s kojim se svi danas „bore“, a to je da „smo svi na neki način slijepi“.

„Gledamo onako kako gleda čovjek, kako se odijevamo, kakve marke auta vozimo… to nam je najvažnije, no Bog gleda drugačije, Bog gleda u srce. Postavljam pitanje, kako ja gledam druge? Danas Isus hoće da si posvijestimo da nam nisu svi talenti dani na našem krštenju, ali da vid moramo čuvati i da moramo jedni druge gledati onako kako nas Gospodin gleda – srcem!“, završio je propovjednik.

Nakon euharistije, Dominik Vlahović i Ema Čavlović izrecitirali su pjesmice svim očevima, a Antonio Jerković, Ivan i Petar Karlo Lucević odglumili su u kratkom skeču pod nazivom „Radionica sv. Josipa“. Scenarij je napisala voditeljica dječjeg zbora Ivana Vlahović, po uzoru na knjigu „Snovi iz radionice sv. Josipa“.

Na kraju programa dječji zbor je otpjevao i otplesao pjesmu „Josipe o oče sveti“, a potom su djeca mogla uzeti prigodni poklon – privjesak s natpisom „Josipe premudri, moli za mog tatu“ te ga pokloniti svome ocu.