Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježena druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Zagreb/Udbina (IKA)

Druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u subotu, 24. srpnja na groblju „Markovo polje“ u Sesvetama, piše u priopćenju Samostalne služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Uz članove obitelji i prijatelje, počast preminulom kolegi na groblju odali su i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga.

Također, za skupnika Briškog u petak, 23. srpnja u crkvi „Hrvatskih mučenika“ u Udbini održana je sveta misa zadušnica koju je predvodio župnik Josip Šimatović.

Podsjećamo, skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Preminuo je od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Posthumno je odlikovan zlatnom Domovinskom medaljom. Središte za međunarodne vojne operacije od listopada 2019. godine nosi naziv Središte za međunarodne vojne operacije “Josip Briški“, priopćila je u subotu 24. srpnja Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).