Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen nosač zvuka Ansambla Kolbe s pjesmama iz mjuzikla Svetac svega svijeta

Zagreb (IKA)

U izdanju Croatia recordsa i Veritasa-Glasnika sv. Antuna Padovanskoga objavljen je nosač zvuka Ansambla Kolbe s pjesmama iz mjuzikla Svetac svega svijeta, priopćio je Veritas u srijedu 28. listopada.

Na albumu se nalaze sve skladbe iz mjuzikla, a dodana je uvertira u mjuzikl kao i jedna pjesma koja nije izvedena u mjuziklu. Urednik izdanja je Domagoj Bešlić, grafičko oblikovanje CD-a kao i pripadajuće knjižice djelo je Ive T. Montine.

Svetac svega svijeta prvi je hrvatski autorski mjuzikl koji govori o životu sv. Antuna Padovanskog, izvodi ga Ansambl Kolbe, a producirala ga je Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Premijerno je izveden 29. lipnja 2018. godine u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu u režiji Roberta Boškovića. Autor libreta je hrvatski dramaturg Nino Škrabe, a autor glazbe i tekstova songova je Branko Bardun.

Mjuzikl je do sada izveden 46 puta na brojnim pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu, između ostaloga, u splitskom HNK na Danima kršćanske kulture, zatim Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru, Novom Marofu, Karlovcu, Vinkovicma, kao i na Humcu i Mostaru u BiH, te u Hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Metzingenu, Tubungenu i Freudensdatu u Njemačkoj.

Ansambl Kolbe zauzetim djelovanjem u kreiranju kršćanskih mjuzikala i kontinuiranim radom prepoznatljiv je kao ansambl koji kazalištu vraća kršćanske vrednote. Ansambl je nastao u rujnu 2012. godine pod okriljem Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca te je od samih početaka usko vezan uz djelatnost Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.

Poruka životnog djelovanja sv. Antuna je da je svaki čovjek dragocjen i jedinstven u očima Oca koji neprestano zove ljude. Umjetničko ostvarenje mjuzikla o svetom Antunu odvodi gledatelja, a odsad i slušatelja, na putovanje kroz vrijeme i pruža novu perspektivu na život sveca svega svijeta – sv. Antuna Padovanskoga.