Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen novi broj „Zajedništva“

Požega (IKA)

Novi broj „Zajedništva“ - Glasila Požeške biskupije (studeni, 2022.) donosi brojne vijesti s raznih događaja u Požeškoj biskupiji u vremenskom razdoblju od svetkovine sv. Terezije Avilske, 15. listopada do Svjetskog dana siromaha, 13. studenoga 2022.

Čitatelji u rubrici „Događajnica“ mogu se upoznati s najvažnijim događajima kao što je biskupijska proslava sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale, zatim je tu izvještaj sa slavlja blagdana sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije i hodočašća dječjih crkvenih zborova. Rubrika još donosi izvješća sa sjednice Prezbiterskog vijeća Požeške biskupije, misnog slavlja za poginule hrvatske branitelje i civile u Donjoj Obriježi, nadalje o 30. obljetnici doseljenja Hrvata s Kosova u Voćin i Đulovac, blagoslovu nove župne kuće u Sladojevcima, misijskom djelovanju Požeške biskupije, bolničkom djelovanju Milosrdne braće u bolnici Strmac, srebrnom jubileju Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestra i tehničara u Požeškoj biskupiji, proslavi sv. Huberta u požeškoj katedrali, proslavi 220. obljetnice župe Suhopolje, ekumenskom bogoslužju prigodom Dana reformacije te povratku crkvenih matičnih knjiga oduzetih za vrijeme komunističke vladavine.

U rubrici „Mladi“ može se pročitati tekst o dodijeli biskupijskih stipendija studentima i đacima, biskupovom pohodu požeškom Kolegiju i susretu ministranata Pakračkog dekanata. Rubrika „Iz naših škola“ donosi izvješće o zanimljivom projektu u virovitičkoj Klasičnoj gimnaziji, prenosi Pismo zahvale iz Benina učenicima Katoličke osnovne škole u Požegi te predstavlja karitativni projekt „Kutija dobrote“ u koji su uključeni učenici Katoličke osnovne škole i Gimnazije u Požegi. „Iz našeg Caritasa“ redovita je rubrika u kojoj se mogu čitati vijest o djelovanju biskupijskog i župnik Caritasa te škola. Nezaobilazna je rubrika „U korak s liturgijskim vremenom“ koja donosi promišljanja uz nedjeljna čitanja tijekom došašća, dok posljednje stranice „Zajedništva“ donose izvještaje s nekoliko krštenja djece u višečlanim obiteljima. Posljednja stranica nudi čitateljima svjedočanstva: izvještaj s Holywina u požeškoj župi sv. Leopolda Mandića te ispovijest obitelji Razum iz Krivaja kod Požege koja desetljećima priprema okrjepu voćinskim hodočasnicima na njihovom putu prema Svetištu Gospe Voćinske na njezin blagdan.