Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pozeska-biskupija

Otvorene Orguljaške večeri u požeškoj katedrali

Nakon svečanog euharistijskog slavlja na dan 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa Antuna Škvorčevića, u utorak 27. rujna u požeškoj Katedrali otvorene su Orguljaške večeri, jedan od kulturno-duhovnih programa u pripravi za svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice Katedrale i Grada Požege, izvijestila je Požeška biskupija.

Svečanost prigodom 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije

Na dan 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja biskupa Antuna Škvorčevića, 27. rujna 2022., u Dvorani sv. Terezije u Požegi priređena je svečanost kojoj su nazočili predstavnici crkvenog i društvenog života grada Požege i okolice.

Proslava Male Gospe u Voćinu

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, u četvrtak 8. rujna u Voćin su hodočastili vjernici iz župa Slavonsko-podravskog arhiđakonata. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u voćinskoj bazilici predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević, izvijestila je Požeška biskupija.

Brojni vjernici u Pleternici proslavili blagdan Gospe od Suza

Na blagdan Gospe od Suza, 31. kolovoza 2022. godine okupilo se u njezinu svetištu u Pleternici mnoštvo od oko dvadeset tisuća hodočasnika. Večernje euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s četrdesetak svećenika.

1 2 3 24