Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen novi „Katolički tjednik“

Sarajevo (IKA)

Iz tiska je izišao novi broj „Katoličkog tjednika“ koji za središnju temu ima došašće – pripravu za susret s Isusom.

O vremenu radosnog iščekivanja došašća, s franjevačkim konventualcem fra Stjepanom Brčinom razgovarao je Dražen Kustura.

U uvodniku pod naslovom „Radost ili neizvjesnost“ glavni urednik Josip Vajdner piše o netom završenim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini i činjenici da su neke nacionalne stranke (ne)očekivano izgubile velike gradove.

U povodu 25. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma, Tjednik donosi „Poziv potpisnicima Daytonskog sporazuma i svima zaduženima za njegovo provođenje“ što su ga uputili članovi Biskupske konferencije BiH te analizu Josipa Vrička pod naslovom „Treba li ‘povijesni sporazum’  komemorirati?!“

U rubrici Razmišljanja, Željko Ivković, tekstom „Od božanske zamisli jednakosti do nasilja nad ženama“ obilježio je 25. studenoga Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Reporterska ekipa Katoličkog tjednika pohodila je Cer – župu Krista Kralja nadomak Dervente u Bosanskoj Posavini.

U stalnoj rubrici „Odjeci prošlosti“ Ivo Tomašević u tekstu „Šutnjom zavijena Neretvica i svi zločini u njoj“, podsjeća na ratnu 1994., koja je bila teška u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Katolički tjednik donosi i standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na portalu Nedjelja.ba, Facebook stranici „Nedjelja“ te istoimenom YouTube kanalu.

Ključne riječi:
katolički tjednik