Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena himna duhovnog pokreta mladih Mi ViDiMo

Mostar (IKA)

Na početku druge sezone djelovanja, mladi duhovnog pokreta Mi ViDiMo objavili su himnu, prigodnog naziva „Vjera, djela, molitva“.

Riječ je o velikom glazbenom projektu na kojem je sudjelovalo više od 20 mladih glazbenika s područja dviju hercegovačkih biskupija: Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske, a kako kažu teritorijalnom granicom zakoračili su i u Vrhbosansku nadbiskupiju.
Sudjelovanjem, savjetom i podrškama sudjelovao je veliki broj mladih s područja Mostara, Međugorja, Ljubuškog, Posušja, Stoca i Rame.
Pjesma je za cilj imala okupiti mlade iz cijele Hercegovine kako bi u duhu zajedništva poslali poruku nade i spremnosti na djelovanje sada i u budućnosti.
Autor teksta i glazbe je Emil Bevanda, dok aranžman uz njega potpisuju Josip Drinovac i David Glibo.
Za konačni zvuk himne pobrinuli su se Energy records, DG studio i Josip Joco Vukoja, a sve to je videosnimkom popratio Mario Beljo.
„Kada se mladi okupljaju oko Krista i rade na Njegovoj njivi, rad se pretvara u dar! Himna je plod rada mladih čije riječi ohrabruju i potiču sve ljude da se kroz duhovna i tjelesna djela milosrđa otvore na pomoć potrebnima oko sebe“, rekao je don Branimir Bevanda, studentski kapelan i povjerenik za mlade.

Duhovni pokret mladih Mi ViDiMo započeo je s djelovanjem u prethodnoj akademskoj godini. Pokret okuplja mlade dviju hercegovačkih biskupija na poučnim tribinama, duhovno meditativnim susretima, kreativnim radionicama, volonterskim i humanitarnim projektima te sportskim susretima.
Kako kažu, njihova glavna zadaća je okupiti mlade u duhu djela i molitve želeći ojačati njihovu vjeru.
Himna se može poslušati putem Youtube kanala pokreta, a uskoro i na Deezer i Spotify platformama.

Ključne riječi:
MiViDiMo