Budi dio naše mreže
Izbornik

Tribina pokreta „Mi ViDiMo“ o temi „Zašto još uvijek vjerujem?“

Mostar (IKA)

Posljednja tribina duhovnog pokreta mladih „Mi ViDiMo“ za ovu akademsku godinu održana je u četvrtak, 25. svibnja u katedralnoj dvorani u Mostaru. Župnik katedrale Marije Majke Crkve don Josip Galić održao je predavanje „Zašto još uvijek vjerujem?“.

Don Josip se dotaknuo povezanosti između vjere i znanosti posebno istaknuvši kako se one ne nalaze u sukobu, kako se nekad čini, nego upravo suprotno, jedna drugu nadopunjuju. U tom pogledu, predavač je istaknuo kako su brojni znanstvenici i veliki filozofi prošli zemljom živeći svoju vjeru, što posebno potvrđuje tu tezu.

„Vjera je hod: iz neznanja u znanje. Iz besmisla u smisao. Iz tame u svjetlo“, kazao je vlč. Galić. Nadodao je kako za život nije dovoljna samo vjera. Potrebno ju je upotpuniti milošću Božjom i dobrim djelima jer samo tako ispunjen život vodi u vječnost s Kristom.

Mladi iz publike imali su priliku postaviti pitanja gostu predavaču. Jedno od njih odnosilo se na mišljenje don Josipa o stavu koji glasi: „Krist da. Crkva ne.“ Vlč. Galić osudio je taj stav nadodajući kako se ljudi kao pojedinci mogu lako izgubiti na životnom putu zbog čega je potrebno biti dio zajednice u kojoj se čuva polog vjere.

Na samome kraju, studentski kapelan don Branimir Bevanda izrazio je zahvalu prvenstveno dragome Bogu, ali i svima onima koji su doprinijeli radu biskupijskog duhovnog pokreta hercegovačkih biskupija koji je u svom dvogodišnjom djelovanju organizirao čak 57 događaja.

Uz predavanje, okupljenu mladež su zabavili skečevi dramske sekcije pokreta, a na poseban način oduševile su izvedbe Duhovnog sastava „Beneficium“ iz Gradnića.

Ključne riječi:
Josip Galić MiViDiMo