Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: josip-galic

Osmi dan devetnice uoči blagdana blažene Marije Propetoga

Osmi dan devetnice za blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković u Blatu u srijedu 7. srpnja bio je Dan molitve za očeve i majke, posebice za žene i njihovu nerođenu djecu, a euharistijsko slavlje slavljeno je i u Domu za starije i teško bolesne odrasle osobe »Majka Marija Petković«.

Sedmi dan devetnice uoči blagdana blažene Marije Propetoga

Sedmoga dana devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetoga, u utorak 6. srpnja, molilo se za djecu i mlade, a ispred župne crkve u Blatu na Korčuli misu je predslavio župnik Župe Presvetoga Srca Isusova u Potocima (BiH) don Josip Galić.

Drugi dan devetnice uoči blagdana blažene Marije Propetoga

Drugoga dana devetnice uoči blagdana bl. Marije Propetoga, u četvrtak 1. srpnja, molilo se za domovinu, mir i slogu, a misu ispred župne crkve u Blatu na Korčuli predslavio je župnik Župe Presvetoga Srca Isusova u Potocima (BiH) don Josip Galić.

Dan Doma za odrasle osobe u Blatu

U okviru devetnice bl. Mariji Propetoga, u Domu za odrasle osobe put Prigradice u Blatu, u ponedjeljak, 6. srpnja proslavljen je Dan doma euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik župe Svih svetih don Željko Kovačević. Za vrijeme euharistijskoga slavlja pjevala je s. M. Juliana Beretić.

Dan molitve za starije i bolesne u Blatu

Šestoga dana devetnice pred blagdan bl. Marije Propetoga, 5. srpnja na Plokati ispred župne crkve Svih svetih u Blatu, slavna otajstva krunice predmolili su članovi župnoga zbora koji su pod vodstvom s. M. Juliane Beretić i pjevali za vrijeme euharistijskoga slavlja. Ovaj je dan bio posvećen starijima i bolesnima, pa su za vrijeme euharistijskoga slavlja bolesnici, koji su se prethodno javili župniku, primili sakrament bolesničkoga pomazanja.

Peti dan devetnice bl. Mariji Petković

Molitvena nakana petoga dana devetnice u čast bl. Marije Propetog Petković, u subotu, 4. srpnja u svetištu u Blatu bila je za duše u čistilištu, a krunicu su predmolila djeca, prvopričesnici i članovi dječjeg zbora »Stope« koji je predvodio i euharistijsko pjevanje, pod vodstvom s. M. Juliane Beretić.

Treći dan devetnice bl. Mariji Propetog posvećen djelotvornom milosrđu

U Blatu na Korčuli trećega dana devetnice pred blagdan bl. Marije Propetoga, 2. srpnja euharistijsko slavlje predvodio je župnik župe Presvetog Srca Isusova u Potocima kod Mostara don Josip Galić u koncelebraciji sa župnikom župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji vlč. Robertom Jugovićem i svećenikom Varaždinske biskupije vlč. Marinkom Prstecom.

1 2