Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljeno uskrsno izdanje revije Svjetlo riječi

Sarajevo (IKA)

Iz tiska je izišlo uskrsno izdanje revije Svjetlo riječi s naslovom „Sretan Uskrs. Aleluja, aleluja!“

Novi broj obiluje tekstovima o Isusovu uskrsnuću, aktualnoj situaciji u svijetu i savjetima za svakodnevicu.

O uskrsnuću kao temelju kršćanske vjere piše fra Vjeko Eduard Tomić. Opisuje ga kao povijesni i nadnaravni događaj koji nitko od ljudi nije mogao niti zamisliti, pa čak ni oni iz Isusova učeničkoga okruženja. O uskrsnuću kao događaju nepobitne povijesnosti piše i Boris Havel koji kaže da se tim zbivanjem Bog uključio u konkretnu ljudsku stvarnost.

Veličanstvo Božjega imena prema kršćanskoj i židovskoj predaji opisao je fra Darko Tepert, dok Stjepan Lice piše o čudu Božje prisutnosti koja se očituje u njegovoj Riječi i Kruhu.

Ovog mjeseca obilježava se sto godina od rođenja hrvatske pjesnikinje Vesne Parun, što su prilozima popratili akademik Luko Paljetak i fra Ivan Kramar.

Glavni urednik Svjetla riječi fra Janko Ćuro razgovarao je s umirovljenim vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem. Kardinal Puljić govorio je o svome iskustvu upravljanja Vrhbosanskom nadbiskupijom, svojim uzorima i suvremenim izazovima Katoličke Crkve te o društvenoj situaciji u Bosni i Hercegovini i svijetu.

U posljednjih mjesec dana nezaobilazna tema je politička nestabilnost u istočnoj Europi. Tako, dr. sc. Božo Skoko piše o nacionalnom identitetu koji u ratu postaje izraženiji, a situaciju u Ukrajini usporedio je s onom u Hrvatskoj 1991. godine. Tu temu dotaknuo je i dr. Tomislav Sunić promišljanjem da su brojni ratovi i društveni rascjepi od postanka čovječanstva dovodili do nagađanja i predviđanja o kraju svijeta, po čemu ni današnja politička katastrofa nije drugačija.

O upravljanju vremenom i obavljanjem svih zadatak na vrijeme piše Elvira Koić. Don Josip Mužić piše o suvremenoj borbi vjernika za opstanak u društvu, a fra Ante Vučković o hijerarhiji moći u obitelji što zaključuje riječima da ona nikada nije dobra jer ne pogoduje odgoju djeteta i rastu čovjeka.

Svjetlo riječi moguće je naručiti na broj telefona 033 726 200; ili na adresu e-pošte redakcija@svjetlorijeci.ba.