Budi dio naše mreže
Izbornik

Obljetnica posvete župne crkve Bl. Stepinca u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Šesta obljetnica posvete župne crkve Bl. Alojzija Stepinca te 21. obljetnica osnutka mlađe ogulinske župe proslavljeni su u nedjelju 2. listopada euharistijskim slavljem koje je predvodio umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije Josip Vnučec.

Koncelebrirali su župnik fra Mirko Kralj i bivši župnik fra Petar Grubišić. Pjevao je župni zbor uz vodstvo i orguljsku pratnju Sanija Francetića.

„Danas slavimo obljetnicu posvete crkve, ali i anđele čuvare“, rekao je vlč. Vnučec, potaknuvši vjernike: „Budimo prostor gdje će netko stanovati i zapitajmo se ima li u njemu prostora za Isusa“. Premda je ova crkva posvećena 2. listopada 2016. godina, njena izgradnja nije završila, počinje ju nagrizati vlaga, što treba brzo sanirati. Pošto crkvu osim čvrste građevine činimo i mi vjernici, zapitajmo se jesmo li dovoljno čvrsti, raznosi li nas vjetar, koliko je puta moje mjesto u njoj bilo prazno. Neprijatelj Sotona koji stalno vreba želi nas odvojiti od euharistije. Sotona ulazi u naše živote kroz razna gatanja, spiritizam, kucanja u drvo, horoskope. Vjera nam je sve više ugrožena i često ostaje na razini prvopričesnika ili krizmanika, a raširiti se može samo molitvom. Svojim životom pokažimo tko je Krist i zamolimo ga da nam umnoži vjeru, pozvao je vlč. Vnučec.

Završnu riječ uputio je župnik fra Mirko, a nakon mise uslijedilo je druženje vjernika i svećenika ispred crkve.