Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan 12. festival moderne duhovne glazbe „Hvalospjev ljubavi“

Varaždin (IKA)

Festival moderne duhovne glazbe „Hvalospjev ljubavi“ 12. godinu u nizu održan je u subotu 5. lipnja ispred franjevačke crkve Sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu, objavljeno je na mrežnoj stranici Varaždinske biskupije.

Gotovo dva sata slavilo se Gospodina pjesmom u središtu Varaždina, dok su se na pozornici izmjenjivali razni izvođači iz Varaždina, ali i Slavonskog Broda i Krapine, a bio je tu i franjevac međimurskih korijena – fra Miroslav Petrac. Varaždinka Martina Sabljak otvorila je festival „Hvalospjev ljubavi“ istoimenom skladbom, a potom izvela i svoju autorsku pjesmu „Milosti“ s kojom je, na festivalu „Svjetlost dolazi“ u Zadru 2015. osvojila nagradu za najbolji tekst. S tri vlastite skladbe nastupili su i članovi sastava Cor Unum iz Slavonskog Broda. Fra Miroslav Petrac je izvođač kojeg rado slušaju na sjeveru Hrvatske i čest je gost ovdašnjih festivala i koncerta te svojom pjesmom razgali publiku koja ga prati pljeskom u ritmu. Voditelj festivala „Hvalospjev ljubavi“ Ivan Benc nakratko je preuzeo ulogu izvođača te publiku pjesmom vratio u devedesete izvodeći pjesme skupine KEFA i Nebeski grad. A onda su na pozornicu ponovno stupili domaćini: vlč. Tihomir Kosec i suradnici izveli su tri skladbe s najnovijeg albuma vlč. Koseca te su, uz Anitu Nježić, ostali kao prateći bend Antoniju Tkalcu koji je otpjevao publici dobro poznate pjesme: „Na Tvom dlanu“ i „Ohrabri me“. Festival je završio zajedničkim pjevanjem svih izvođača, ali i publike, dobro poznatih pjesama moderne duhovne glazbe „Gospode trebam Te“, „Isus premješta planine“ te „Suhe kosti“.
Festival „Hvalospjev ljubavi“ prvi je festival moderne duhovne glazbe u Varaždinu kojeg je pokrenuo te do danas organizira Antonio Tkalec, dok je umjetnička ravnateljica festivala Agneza Levanić.