Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan božićni susret mons. Radoša i mons. Mrzljaka s predstavnicima Zrinske garde, Ogranka Matice hrvatske i Zmajskog stola  

Varaždin (IKA)

Božićni susret varaždinskog biskupa Bože Radoša i umirovljenog varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka s predstavnicima Zrinske garde Čakovec, Ogranka Matice Hrvatske u Čakovcu i Zmajskog stola Čakovec Družbe Braća Hrvatskog Zmaja održan je u subotu, 30. prosinca 2023. u Varaždinu.

Predsjednik Đuro Bel, dopredsjednik Josip Zorčec, počasni predsjednik Alojzije Sobočanec, nadzapovjednik Alojzije Šestan, i kuma zastave Zrinske garde Čakovec Bernarda Cecelja, predsjednik Zoran Turk, i Tomo Blažeka iz rukovodstva čakovečke Matice hrvatske te pročelnik Zmajskog stola u Čakovcu Ivica Zanjko biskupima su čestitali Božić i zaželjeli sve dobro u nadolazećoj godini.

Biskupu Radošu uputili su i čestitke povodom nedavne četvrte obljetnice biskupskog ređenja i preuzimanja službe varaždinskog biskupa, a biskupu Mrzljaku čestitali su 25. obljetnicu biskupskog imenovanja kada ga je zajedno s mons. Vladom Košićem papa Ivan Pavao II. 29. prosinca 1999. imenovao pomoćnim zagrebačkim biskupom.

S mons. Radošem, počasnim članom, te mons. Mrzljakom, redovitim članom Zrinske garde, razgovaralo se o provedenim aktivnostima Garde, Matice i Družbe, planovima za iduće razdoblje i suradnji koja se ostvaruje u pojedinim prigodama s Biskupijom i župama.