Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan drugi susret Hrvatskoga nadzemlja o temi ljubavi

Split (IKA)

Drugi susret Hrvatskoga nadzemlja o temi ljubavi održan je u srijedu 21. veljače, a gost predavač bio je voditelj zajednice Srce Isusovo i glazbenik Alan Hržica.

Hržica je predavanje započeo detaljima iz svoga života prije obraćenja rekavši da je bio pun nezadovoljstava i ispraznih stvari koje ga nisu ispunjavale. Govorio je o svom životnom putu do obraćenja koje je doživio u trenutku kad je svoj mir pronašao u Bogu. Istaknuo je da je s 19 godina upao u pogrješno društvo koje svoje temelje nije imalo u Bogu nego u alkoholu. Teško okruženje u kojem se predavač našao bilo je ispunjeno tučnjavama i obračunima. Put koji je prethodio obraćenju vodio je kroz drogu, krize i strahove sve do depresije. Obraćenje je, kako je rekao, bilo bolno i dugotrajno, ali dogodilo se nakon tri godine. Započelo je uz pomoć duhovne obnove, a kasnije nastavljeno u molitvenoj zajednici kojoj se priključio.

Nakon predavanja i svjedočanstva, uslijedio je razgovor s predavačem u kojemu je Hržica odgovarao na pitanja iz publike. Rekao je da je u životu najvažnije Boga staviti na prvo mjesto da bi Bog poslao pravu osobu u život pojedinca. Različiti su scenariji. Netko upoznaje svoju suprugu ili supruga, a nije u vjeri, život ide svojim tokom i onda kasnije upoznaje Boga i stavlja ga na prvo mjesto. Nekada je teško doživjeti obraćenje, javljaju se određene boli, ali to je sastavni dio života. Najbitnije je upoznati Gospodina, prije ili kasnije, i staviti ga na prvo mjesto, istaknuo je Hržica.

Istaknuo je važnost molitve za milost upoznavanja osobe života i otvaranja srca za upoznavanje. „To je najvažnija karika u iščekivanju osobe s kojom ćemo dijeliti život“, kazao je te preporučio knjigu „Emocionalna čistoća“. Također je naglasio da je važno zapisivati detalje iz razdoblja bogatog duhovnim iskustvima dodavši da takve bilješke treba čitati kada nastupi pustinja i duhovna suhoća. „S Isusom je velika avantura! Cijelog sebe darujem za njega i što prije se ukrcavam na taj vlak koji me vodi kroz život s Isusom“, poručio je Hržica na kraju razgovora.

   

Ključne riječi:
alan hržica hrvatsko nadzemlje