Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan koncert „Mariji s ljubavlju“ u Skenderovcima

Skenderovci (IKA)

Prigodom Majčinog dana, u nedjelju 12. svibnja 2024. u župnoj crkvi sv. Ane u Skenderovcima održan je svečani marijanski koncert „Mariji s ljubavlju“.

Koncert su organizirali Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara iz župe Skenderovci i Požeške biskupije.

Program je izveo pjevački zbor katoličkih medicinskih sestara „Immaculata“ iz Požege, pod vodstvom skladatelja Josipa Prajza, a pridružili su im se mladi hrvatski glazbenici.

Među posjetiteljima bile su brojne medicinske sestre jer se 12. svibnja obilježava Međunarodni dan sestrinstva.

Koncertu su među ostalima prisustvovali ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr. sc. Ivan Vukoja, te pomoćnica ravnatelja sestrinstva Silvija Marić, mag. med. techn., kao i duhovnik udruge mons. Josip Krpeljević.

Na početku koncerta nazočnima je riječ uputio domaći župnik Mijo Lasović. Na kraju je svima zahvalila župljanka i članica Pjevačkog zbora „Immaculata“ Mira Ilić.

Koncert „Mariji s ljubavlju“ je svibanjski koncert zbora „Immaculata“. Održavanje je bilo prekinuto u vrijeme koronakrize te je nastavljeno ove godine.

Pjevački zbor katoličkih medicinskih sestara „Immaculata“ iz Požege je prvi pjevački zbor medicinskih sestara u Hrvatskoj. Ove godine navršava se 26. obljetnica njegova djelovanja. Zbor koji djeluje u sklopu Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji uzeo je naziv „Immaculata“, što znači Bezgrješna, jer je zaštitnica Udruge „Gospa Lurdska“. Zbor isključivo izvodi duhovnu glazbu, posebice skladbe marijanske tematike. Do sada je imao brojne nastupe po Hrvatskoj i inozemstvu. Godine 2016. izdao je i svoj prvi nosač zvuka „Mariji s ljubavlju“. Sav prihod od prodaje darovan je dječjoj bolnici u Kamerunu.

Tijekom svibnja i listopada Pjevački zbor katoličkih medicinskih sestara održat će još nekoliko koncerata posvećenih Majci Božjoj.