Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan peti susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije

Hrvatski Leskovac (IKA)

Peti susret Temeljne formacije animatora održan je u subotu 18. i nedjelju 19. svibnja u Hrvatskom Leskovcu kod karmelićanki Božanskog Srca Isusova. Tema susreta bila je duhovna dimenzija animatora, izvijestio je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Susret je počeo misnim slavljem koje je predvodio povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Filip Šešek. Uslijedio je uvod u vikend, prisjećanje dosadašnjeg puta formacije u malim grupama te predavanje o misi. Animatori su naučili i osvijestili dijelove mise te su postavljali pitanja koja su im omogućila dublju razinu razumijevanja euharistijskog slavlja.

Poslijepodnevni dio programa nastavljen je panelom o duhovnosti u životu animatora, tijekom kojeg su animatori instruktori ukratko podijelili svoja svjedočanstva o duhovnosti. Nadalje, održana je radionica „Isus“ koja je imala za cilj osvijestiti svoju sliku o Isusu te uvidjeti važnost molitve. Uslijedila je radionica „Moj put u vjeri“, u kojoj su se animatori osvrnuli na svoj osobni hod u vjeri te na osobe i događaje koje su utjecale na taj put. Večernji program nastavljen je veselom večeri koja je osmišljena prema društvenoj igri „Cluedo“. Subota je završila duhovskim bdjenjem.

Nedjeljni program započeo je molitvom časoslova, a nakon doručka uslijedila je radionica „Kršćanski identitet“. U toj radionici animatori su imali priliku razmišljati kako grade taj identitet i koliko utječe na njihov život.

Misno slavlje predvodio je povjerenik za mlade vlč. Šešek koji je u homiliji istaknuo je Pedesetnica svetkovina preobraženja, jer „Duh Sveti preobražava naš pogled na prošlost kako bi teške trenutke gledali kao blagoslove.“

Na kraju susreta održana je završna aktivnost „Ogledalo“, gdje su mladi imali priliku napisati poticajne poruke svojim kolegama i prijateljima animatorima.

Formacija se nastavlja Općom specijalizacijom animatora koja će se od 29. srpnja do 5. kolovoza održati na Baškim Oštarijama.