Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan prvi „Antunovski hod za mlade"

Zagreb (IKA)

Inicijativa „Antunovski hod za mlade" održana je u petak 7. lipnja. Mnogobrojni mladi hodočasnici hodali su od svetišta sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu sve do svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. Na trgu je održan igrokaz putem kojeg su mladi vjernici komunicirali prisutnima snagu svoje vjere.

Program hodočašća započeo je u 18 sati na Svetom Duhu gdje su mladi imali mogućnost čašćenja relikvija sv. Antuna Padovanskog nakon čega je uslijedila večernja misa.

„Sveti Antun zaštitnik je mamine rodne župe i obiteljski sam naslijedila ljubav prema njemu i zapravo je svaka molitva najviše upućena njemu. Ovo je i prva vrsta noćnog hoda na kojem sam bila i za kojeg znam te me jako zanima”, izjavila je jedna mlada sudionica.

Nakon mise započeo je „Antunovski hod za mlade”. Mnogobrojni mladi zaputili su se prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje je održana ulična evangelizacija u obliku animacijskih pjesama i igrokaza kojim su mladi prikazali svoju vjeru i Isusovo preuzimanje čovjekovih grijeha.

Zatim je uslijedio hod do samostana hercegovačkih franjevaca u Dubravi gdje se molila molitva Večernje sv. Antuna te su hodočasnici nastavili prema svome cilju, odnosno svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Organizatori Hoda mladih sv. Antunu i zaslužni za realizaciju te ideje su fra Stjepan Brčina uz podršku župnika dvaju najpoznatijih svetišta sv. Antuna u Zagrebu, a to su fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu i vlč. Antun Sente, župnik župe sv. Antuna u Sesvetskim Selima.

 

Ključne riječi:
Antunovski hod za mlade