Budi dio naše mreže
Izbornik

U Šibeniku održani Dani otvorenih vrata Samostana sv. Frane

Šibenik (IKA)

Samostan sv. Frane u Šibeniku otvorio je od 25. do 27. ožujka 2022. svoja vrata skupini mladića koji tragaju za svojim životnim usmjerenjem i otkrivanjem duhovnoga poziva.

Mladiće je u tomu vodio fra Stjepan Brčina iz Zagreba, odgojitelj bogoslova i promicatelj duhovnih zvanja Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Kroz razmatranje Riječi Božje, liturgijska slavlja i molitvu te osobito kroz druženje s redovnicima samostana sv. Frane mladići su u svome srcu prebirali što im Gospodin poručuje.

Dani otvorenih vrata redovna su praksa koju provodi Centar za duhovna zvanja provincije franjevaca konventualaca. Inače se održavaju nekoliko puta godišnje u Samostanu Svetoga Duha u Zagrebu, a sada su po prvi put ostvareni u suradnji sa šibenskim samostanom.

Fra Stjepan je u nedjelju 27. ožujka u crkvi sv. Frane slavio svetu misu s vjernicima, a sudjelovali su i polaznici tog duhovnog susreta. Brojnim vjernicima fra Stjepan je govorio o Milosrdnom Ocu koji rado prima u svoj zagrljaj i raduje se susretu sa sinom rasipnim i sinom poslušnim. Također je dao osobno svjedočanstvo rada s mladima. Naglasio je koliko je današnje vrijeme izazovno te da mladima danas treba govoriti jezikom koji razumiju. U tom smislu, spomenuo je susrete za mlade četvrtkom u Zagrebu u crkvi sv. Antuna te „Antunovski hod“ za mlade, koji će se ove godine održati u subotu 4. lipnja u Zagrebu, od crkve sv. Antuna u Sesvetskim selima do crkve sv. Antuna na Svetom Duhu, pozvavši mlade iz Šibenika da im se pridruže, objavljeno je na stranici Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića.