Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sibenik

Biskup Rogić slavio misu u šibenskom zatvoru

Božićnu poruku mira i ljubavi zatvorenicima šibenskog zatvora u petak 27. prosinca prenio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem je sudjelovalo četrdesetak zatvorenika.

„Djeca pjevaju adventu“

Tradicionalni predbožićni program „Djeca pjevaju adventu“ u sklopu kojega je u Šibenik stiglo Betlehemsko svjetlo, održan je u utorak 17. prosinca u katedrali Sv. Jakova.

Svetkovina svetog Nikole Tavelića proslavljena u Nacionalnom svetištu svetog Nikole Tavelića

Svetkovina svetog Nikole Tavelića proslavljena je u četvrtak 14. studenoga u Nacionalnom svetištu svetog Nikole Tavelića, šibenskom Samostanu svetog Frane. Središnje večernje misno slavlje predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak. Koncelebrirao je i šibenski biskup Tomislav Rogić. Na kraju misnog slavlja šibenski biskup Tomislav Rogić otvorio je Godinu sv. Nikole Tavelića za Šibensku biskupiju.

U Šibeniku predstavljena knjiga biskupa Bogovića o glagoljici

»Glagoljica bitna odrednica hrvatskog identiteta«, nova je knjiga umirovljenog gospićko senjskog biskupa i crkvenog povjesničara mons. dr. Mile Bogovića, koja je u četvrtak 7. studenoga predstavljena u interpretacijskom centru katedrale Svetog Jakova „Civitas sacra“ u Šibeniku.

Poticaj na pobožnost prema hrvatskim duhovnim velikanima

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ autora Ivice i Kristine Mareković otvorena je u utorak 5. studenoga u galeriji „Sveti Nikola Tavelić“ koja se nalazi u sklopu interpretacijskog centra katedrale Sv. Jakova „Civitas sacra“ u Šibeniku.

Biskup Rogić: Toliki sveci svjedoče nam obećanu besmrtnost

Misno slavlje na svetkovinu Svih svetih, u petak 1. studenoga u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, istaknuvši da „sve svete slavimo kako bismo po primjerima njihova života i mi pronašli put koji vodi u vječnost“.

Predstavljen zbornik radova o sv. Nikoli Taveliću

Zbornik radova „Sv. Nikola Tavelić mučenik – njegovo vrijeme i trajna poruka”, predstavljen je u petak 25. listopada u Nacionalnom svetištu svetog Nikole Tavelića u Šibeniku. Zbornik sadrži radove međunarodnoga znanstvenoga skupa “Franjevački velikani” posvećenom sv. Nikoli Taveliću, koji je održan u Šibeniku od 20. do 21. listopada 2017. godine.

Svijeća Majke Klare Žižić gori i danas

Spomendan preminuća utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrešne službenice Božje Majke Klare Žižić obilježen je u subotu 21. rujna u Samostanu svetog Lovre u Šibeniku, mjestu gdje je pokopana. Misno slavlje uz koncelebraciju umirovljenog biskupa Ante Ivasa i više svećenika predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. 

1 2 3 6