Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sibenik

Misa za vjeroučitelje koji djeluju na području Šibenske biskupije

U kapeli Katoličkog školskog centra u Šibeniku u nedjelju 1. rujna, prigodom početka nove školske godine upriličeno je misno slavlje za vjeroučitelje koji djeluju na područnu Šibenske biskupije. Euharistiju tijekom koje su podijeljeni mandati vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Kardinal De Donatis u Šibeniku

Papin vikar za Rim kardinal Angelo De Donatis u ponedjeljak 29. srpnja posjetio je Šibenik, katedralu Sv. Jakova i Interpretacijski centar katedrale Sv. Jakova „Civitas Sacra“ i susreo se sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem i župnikom katedrale Sv. Jakova don Krešimirom Matešom.

Biskup Rogić: Obnovimo doličnost pristupanja stolu Gospodnjem

Vjernici grada Šibenika svetkovinu Tijelova proslavili su u četvrtak 20. lipnja zajedničkim misnim slavljem u katedrali Svetog Jakova. Euharistiju u koncelebraciji sa svećenicima koji djeluju u gradu Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

„Pastiri Crkve između revnosti i konformizma u društvu sloboda“

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u zgradi Sjemeništa u Šibeniku u srijedu 8. svibnja. O temi „Pastiri Crkve između revnosti i konformizma u društvu sloboda“ govorio je pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka KBF-a Sveučilišta u Zagrebu dr. don Ivan Bodrožić.

Treći nacionalni studijski dani za djelatnike pastorala braka i obitelji

Treći nacionalni studijski dani za djelatnike pastorala braka i obitelji u organizaciji Vijeća odnosno Ureda Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj i Šibenske biskupije, održavaju su od petka 26. do nedjelje 28. travnja u Katoličkom školskom centru u Šibeniku. Tema studijskih dana je „Starije osobe i međugeneracijska solidarnost – Poslanje djedova i baka“.

1 2 3 5