Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sibenik

Misa za pomorce i putnike

Blagdan svetog Nikole biskupa, zaštitnika pomoraca i putnika, proslavljen je u nedjelju 6. prosinca u crkvi Svetog Nikole na šibenskoj rivi.

Zaključena Godina sv. Nikole Tavelića za Šibensku biskupiju

Svečano euharistijsko slavlje u Nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku na svetkovinu prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca Nikole Tavelića, u subotu 14. studenoga, predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a tim je slavljem ujedno zaključena Godina sv. Nikole Tavelića za Šibensku biskupiju.

Biskup Rogić predvodio misu za sve preminule biskupe, svećenike, redovnice i redovnike Šibenske biskupije

Misu za sve preminule biskupe, svećenike, redovnice i redovnike Šibenske biskupije na Dušni dan, u ponedjeljak 2. studenoga, u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas, generalni vikar mons. Marinko Mlakić,  katedralni župnik don Krešimir Mateša, te ekonom  i biskupov tajnik don Roko Glasnović.

U Šibeniku predstavljena knjiga o sv. Jeronimu

Spomen knjiga "Svetom Jeronimu posvećeno" predstavljena je javnosti u Šibeniku u samostanu sv. Frane, u četvrtak 1. listopada. Knjiga je izašla u povodu šesnaest stoljeća od smrti sv. Jeronima, crkvenog naučitelja.

Šibenik proslavio sv. Mihovila

Svetkovina svetog  Mihovila, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, proslavljena je u utorak 29. rujna na trgu pred šibenskom katedralom. Svečano misno slavlje i procesiju ulicama grada predvodio je pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski.

DA SE NE ZABORAVI Trinaest godina od Kornatske tragedije

Navršava se 13 godina od Kornatske tragedije, najveće vatrogasne tragedije u Hrvatskoj, koja je 30. kolovoza 2007. odnijela 12 mladih života, a u nedjelju ujutro 30. kolovoza su ispred Vatrogasnog doma u Šibeniku položeni vijenci, izvijestila je Hina.

1 2 3 9