Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan prvi „Misijski laboratorij“ u Zagrebu

Zagreb (IKA)

„Misijski laboratorij“ – projekt Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj održan je u četvrtak, 26. listopada 2023. u Župi svete Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu na Međunarodni dan međusobnog pomaganja, izvijestila su Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj.

Dio sudionika projekta se u 18:30 okupio na misnom slavlju, koje je u Župi svete Terezije od Djeteta Isusa predvodio upravitelj župe vlč. Mario Pavić. Radionica je počela u župnoj dvorani u 19 sati. Dijelom Laboratorija bile su i sestre karmelićanke Božanskog Srca Isusova iz Hrvatskog  Leskovca koje su u sklopu radionice otpjevale pjesmu posvećenu Srcu Isusovu te scenski prikazale život sv. Male Terezije.

Ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin, FDC, predstavila je okupljenima projekt „Misijski laboratorij“. Cilj projekta je na kreativan način učiti o misijskom djelovanju.

Drugi dio radionice vodio je voditelj likovnog kluba „Paleta“, akademski slikar Dražen Josip Pavić. Pod njegovim vodstvom održana je škola crtanja. Sudionici su crtali sv. Malu Tereziju. Dob sudionika bila je raznolika, a sudjelovanje na radionici Misijskog laboratorija je bilo besplatno.