Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sabor biskupa Riječke metropolije

Gospić (IKA)

Sabor biskupa Riječke metropolije održan je na svetkovinu Blagovijesti, u četvrtak 25. ožujka, u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću, pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića.

Na sastanku su sudjelovali: riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić, splitski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije Dražen Kutleša, na dijelu zasjedanja predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić te domaćin gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Biskupi su raspravljali o zajedničkim metropolitanskim ustanovama s posebnim osvrtom na neka nova pitanja i izazove. Izvješće o radu Bogoslovnog sjemeništa Ivan Pavao II. predstavio je rektor Sjemeništa preč. mr. Mario Gerić, o Teologiji u Rijeci predstojnica prof. dr. sc. Veronika s. Nela Gašpar, rad Interdijecezanskog ženidbenog suda I. stupnja predstavio je sudski vikar mons. mr. Emil Svažić i o radu Metropolijskog ureda za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba govorio je vlč. mr. Ilija Jakovljević, predsjednik Ureda.

Biskupi će poslijepodne u 17 sati sudjelovati na svečanom misnom slavlju u gospićkoj katedrali koje će predvoditi nadbiskup Devčić.