Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sastanak voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja

Zagreb (IKA)

Sastanak voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja održan je 29. lipnja u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu.

Sastanak je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje i Ured za vjeronauk u školi. Tom metropolijskom susretu nazočilo je 16 voditelja županijskih vijeća, uz ispriku onih koji su u dolasku bili spriječeni.

Voditelje vijeća na početku je pozdravila i dobrodošlicu zaželjela prof. dr. Valentina Blaženka Mandarić. U ime Agencije za odgoj i obrazovanje sudionike je pozdravila viša savjetnica dr. sc. Gordana Barudžija. Moderiranje je prvim dijelom susreta preuzeo viši savjetnik u Agenciji za odgoj i obrazovanje Dalibor Adžić.

Najprije su voditelji u kratkim crtama prezentirali rad svojih vijeća u tekućoj školskoj godini, s posebnim osvrtom na održana predavanja i njihovoj evaluaciji. Iz predstavljenog se dalo zaključiti da su vjeroučitelji većinom zadovoljni radom svojih vijeća i temama koje se obrađuju. Pojedini voditelji stavili su svoje mandate na raspolaganje i predložili svoje eventualne zamjene od sljedeće školske godine.

U drugome dijelu susreta prof. Mandarić iznijela je vijesti važne za rad Ureda za vjeronauk i posebne teme koje se tiču vjeroučitelja na terenu. Najavljena je edukacija za vjeroučitelje s naglaskom na interkulturalnom dijalogu i ekumenizmu nadovezujući se na prethodnu godinu te planiranje mjesečnih susreta u organizaciji Ureda za vjeronauk – a sve u okviru sinodalnog hoda Crkve s naglaskom na pogled na Crkvu iznutra.

Viša savjetnica Barudžija govorila je o pojedinostima vezanima uz voditelje vijeća i prijedlozima tema za sljedeće razdoblje. Zahvalila je voditeljima koji od jeseni prepuštaju službu voditelja vijeća te o proceduri imenovanja novih voditelja od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2024.