Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjeronauk

Biskup Stojanov zbog zdravstvene krize pozvao na obustavu vjeronauka

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov uputio je 12. ožujka dopis svim župnim uredima i redovničkim zajednicama Crkve u Republici Sjevernoj Makedoniji, u povodu krize koja pogađa svijet širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2).

Natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole Požeške biskupije

Osnovna škola Mate Lovraka iz Nove Gradiške i Srednja škola Pakrac pobjednice su biskupijskog (međužupanijskog) natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole Požeške biskupije održanog 2. ožujka u prostorima Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi u organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije, Agencije za odgoj i obrazovanje te Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije.

U Rijeci se održava županijsko – nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka

Uvodni dio programa Županijskog – nadbiskupijskog natjecanja iz vjeronauka učenika osnovnih i srednjih škola Riječke nadbiskupija o temi „Sveti Vinko Paulski, apostol milosrdne ljubavi – Vinkovska karizma u Hrvatskoj“ održan je u ponedjeljak 2. ožujka u prijepodnevnim satima u župnoj crkvi Svetoga Križa na Srdočima.

Održan stručni skup za vjeroučitelje pripravnike

Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita, odnosno stručni skup za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore održan je 18. rujna s početkom u 14 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk (Branjugova 1, Zagreb) za pripravnike za stručni ispit i njihove mentore s područja Zagrebačke metropolije.

Novi broj časopisa „Lađa“

Ljetni broj časopisa „Lađa“ kojim se promiče religiozni odgoj i vrednote kršćanske kulture donosi temu „Vjeronaučni projekti“.

1 2