Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjeronauk

Salzburški nadbiskup Lackner: Vjeronauk je važan za demokraciju

Vjeronauk značajno doprinosi vrijednosnom temelju i kompaktnosti društva, izjavio je predsjednik Austrijske biskupske konferencije, salzburški nadbiskup Franz Lackner na završetku ljetnog zasjedanja austrijskih biskupa u Mariazellu, izvijestio je u četvrtak, 13. lipnja 2024. Kathpress.

Biskup Škvorčević primio nacionalne pobjednike Vjeronaučne olimpijade

Učenike iz Požeške biskupije koji su pobijedili na državnom natjecanju iz vjeronauka održanom od 22. do 24. travnja 2024. u Baški na Krku, primio je 2. svibnja u požeškom Biskupskom domu umirovljeni požeški biskup i apostolski upravitelj Požeške biskupije Antun Škvorčević.

U Baškoj počelo državno natjecanje iz Vjeronauka

Svečano otvaranje Državnog natjecanja iz Vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u utorak 23. travnja 2024. u dvorani Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ Krk – PŠ Baška.

Iz tiska izišao novi broj časopisa „Lađa“

Prvi broj Časopisa za promicanje religioznog odgoja i vrjednota kršćanske kulture „Lađa“ u 2024. godini objedinjuje tekstove pod zajedničkom temom „Suvremene moralne dvojbe“.

Održana Vjeronaučna olimpijada Krčke biskupije

Županijsko/biskupijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz vjeronauka, tzv. „Vjeronaučna olimpijada“, za Krčku biskupiju održano je u petak 22. ožujka 2024. u OŠ Punat.

Održana vjeronaučna olimpijada u OŠ „Dugopolje“

Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz Vjeronauka za učenike srednjih škola održani su u petak, 22. ožujka 2024. godine, u Osnovnoj školi „Dugopolje“ u Dugopolju. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Socijalni nauk Crkve“.

Održana Vjeronaučna olimpijada za Zadarsku nadbiskupiju

Učenici Osnovne škole Šime Budinića i srednjoškolci Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra pobjednici su Vjeronaučne olimpijade za Zadarsku nadbiskupiju održane u petak, 22. ožujka, u Katoličkoj osnovnoj školi Ivo Mašina u Zadru.

1 2 3 7