Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan susret animatora Društva Prijatelja Malog Isusa pod geslom „Djelujmo zajedno“

Split (IKA)

Edukacijsko-duhovni dan za animatore Društva Prijatelja Malog Isusa (PMI) Splitske provincije sv. Josipa, sestre članice Vijeća Društva te za sestre koje rade s članovima Društva održan je u subotu, 17. veljače 2024. u provincijalnoj kući Služavki Malog Isusa u Splitu.

Susret je organizirala pročelnica s. Dolores Brkić zajedno s članicom vrhovne uprave Društva Zrinkom Ančić. Radu je nazočila i provincijalka s. Terezija Pervan. Jutarnje okupljanje započeli su u crkvi Svetoga Križa gdje su sudjelovali u molitvi krunice. Uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik don Mihael Prović. Naglasio je u svom obraćanju okupljenima želju da se broj članova PMI-a poveća u njegovoj župi. Uz te želje pripremio je za nazočne i osvježenje u pastoralnom prostoru uz crkvu.

Rad je nastavljen u dvorani Malog Isusa u provincijalnoj kući. S. Dolores pozdravivši nazočne, uvela je u program simboličnim govorom o osvježavanju zidova nutrine i koracima djelovanja. Okupljeni su u razgovoru govorili o tome kako pobijediti ravnodušnost. Spomenuli su i molitvu te programe za zajedničku obnovu.

Program se nastavio zajedničkim objedom tijekom kojeg je proslavljen imendan provincijske tajnice s. Manete Mijoč. Nazočio je i katedralni župnik don Ante Mateljan, prijatelj sestara i Društva PMI-a.

U nastavku programa sudionici su analizirali svoje ciljeve i svrhu, programe i projekte – naročito u župi gdje jesu. Komentirali su godišnje susrete i poticaje. Ustanovili su da je „bitno s povjerenjem i bistrim okom, srcem svemu pristupiti“. Naglašeno je da korizmu treba „iskoristiti“ za izlazak iz svog Egipta, ropstva i sigurnosti, ponekad i ravnodušnosti.

Pročelnica je na koncu podsjetila nazočne da ne gube iz vida zanos pripadnosti Društvu PMI-a, „uvijek ponovno ustajati jer naša obećanja ništa ne smije ugasiti“, poručila je okupljenima.

Program je nastavljen u samostanskoj kapeli molitvom krunice Bezgrešnom Srcu Marijinu i molitvom za proglašenje blaženog sluge Božjega Josipa Stadlera. Zatim je provincijalka s. Terezija zahvalila nazočnima za djelovanje u svojim župama. Animatorica Zrinka Ančić zahvalila je sestrama u zajednici koje su primile sudionike i omogućile rad, te provincijalki na podršci, a pročelnici na trudu.