Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana edukacija o zaštiti djece i ranjivih osoba za roditelje katoličkih skauta

Rijeka (IKA)

U Ordinarijatu Riječke nadbiskupije, u subotu, 2. prosinca, za roditelje katoličkih skauta Riječke nadbiskupije održan je prvi modul edukacije Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Uvod u zaštitu i dobrobit djece i ranjivih osoba“.

Događaj je organizirao Metropolitanski pastoralni institut u Rijeci (MPI) na inicijativu predsjednika Katoličkih skauta Riječke nadbiskupije Petra Miloševića.

Edukaciju je vodila voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS-a Anita Dučkić Sertić, a sudionike je na početku pozdravio ravnatelj MPI-a, vikar za pastoral Riječke nadbiskupije Mario Gerić, koji je tom prigodom prenio pozdrave riječkog nadbiskupa Mate Uzinića.

Edukacija se sastojala od više predavanja kroz koja su se obradile teme dostojanstva ljudske osobe, granice u odnosima te vrste i posljedice zlostavljanja. Održana je i radionica u kojoj su polaznici podijeljeni u manje skupine koje su kroz grupni rad utvrdile naučeno. Nakon završne rasprave predstojnica Metropolitanskog pastoralnog instituta u Rijeci Natalija Bogović sudionicima je uručila potvrde o sudjelovanju.

Istoga dana roditelji su sudjelovali na redovnom susretu skauta u prostorima župne crkve Uznesenja BDM u Rijeci, objavljeno je na stranici Riječke nadbiskupije.